kommissionsförsäljning

Vi säljer på kommission. Dina saker finns i butiken i cirka 2 månader och av det som blir sålt får du 40 %. Läs mer om hur det går till och vad vi tar emot på denna sida. 

säsong

Vårkläder/skor från och med 1/1
Sommarkläder/skor från 1/3
Höstkläder/skor från 1/7
Vinterkläder/skor från 1/9

vi tar emot

Barnavdelningen - Barnplagg i storlek prematur till 170, ytterkläder, skor upp till storlek 39, leksaker, böcker, barnprodukter så som matstolar, babysitters, resesängar, resesulkys med mera. 
Vi tar inte emot underkläder och strumpor, plastleksaker som är äldre än 2007, barnvagnar, bilbarnstolar eller spjälsängar. 

Gravid/mammaavdelningen - Kläder, produkter så som foglossningsbälte, amningspumpar och böcker. 
Vi tar inte emot underkläder. 

Damavdelningen - Kläder, ytterkläder, skor, väskor, smycken och accessoarer.
Vi tar inte emot underkläder, äkta päls, sovplagg eller träningskläder. 

Kläderna skall vara hela och i ett väldigt fint skick, inte noppriga, ha fläckar eller hål. Nytvättade i parfymfritt och hårfria. 
Skor skall likt kläderna vara i ett gott skick och rengjorda (både över och undertill) när de lämnas in. 
Leksaker skall vara kompletta, rengjorda och de batteridrivna skall ha batteri i så att kunderna själva kan testa att de fungerar. 
Övriga produkter skall vara hela, rena och i ett gott skick. 

Vi får in mycket fint och är ganska hårda när vi bedömer vad som kan hängas ut i butik och inte. Detta styrs av efterfrågan. Bäst är att du lämnar in sådant du känner dig färdig med.

såhär går det till

1. Inlämning sker under ordinarie öppettider. Du får lämna in en normalstor påse/kasse kläder per avdelningen. Har du skrymmande saker så som skor, väskor, leksaker och liknande går det bra att lämna in två påsar per avdelning och månad. Första gången du lämnar in skrivs ett kommissionsavtal och vi skapar ett kundkonto. Väl på plats går vi även igenom din inlämning en första gång.

2. Butiken går igenom dina saker en andra gång. Butiken prissätter, stryker och hänger sedan ut de i butik till försäljning. Det som vi av någon anledning inte tror oss kunna sälja (på grund av skick eller efterfrågan) rensas bort och skänks vidare till välgörande ändamål. 

3. Dina saker hänger till försäljning under 2 månader. Om du vill hämta hem osålda produkter görs detta innan försäljningsperioden är slut. Du får själv hämta upp osålda saker ifrån hyllorna då vi inte kan se vad som fortfarande hänger ute. Efter 2 månader tillfaller sakerna butiken där en del säljs i vår Traderabutik varav 10-40 % av försäljningssumman skänks till Barncancerfonden och resterande summa går till att täcka butikens omkostnader.  Största delen av de saker vi rensar ut vid försäljningsavslut skänks dock direkt vidare till Göteborgs stadsmission. 

4. Du kan när som helst ringa eller komma in till butiken för att få reda på ditt intjänade saldo. Detta kan sedan användas som betalningsmedel i butiken eller sättas in på ditt bankkort. Det finns tillgängligt 12 månader ifrån din sista inlämning.